Mondzorg Rijen | specialist kunstgebit en protheses

Kunstgebit

Zoekt u naar een betrouwbare tandarts voor het aanmeten en vervaardigen van een kunstgebit? Mondzorg Rijen voert dergelijke behandeling veelvuldig uit. We nemen persoonlijke aandacht heel serieus. Want het is niet niets, een kunstgebit. We stippelen samen met u een traject uit waarin we duidelijk aangeven waarom u wel of niet voor een kunstgebit zou moeten kiezen. Zo proberen we u zo veel mogelijk op uw gemak te stellen. Ons ervaren team met tandartsen, mondhygiënisten, orthodontisten, preventieassistenten en implantoloog staat voor u klaar.

 Schrijf u in bij Mondzorg Rijen

Wanneer kiezen voor een kunstgebit?

Heeft u nog maar enkele tanden over door bijvoorbeeld een ongeval? Of zijn uw tanden niet meer gezond? In dit soort gevallen is een kunstgebit een handig hulpmiddel. In deze gevallen zijn er te weinig gezonde tanden over voor bruggen of implantaten. Als u overstapt op een kunstgebit, zullen al uw eigen tanden getrokken worden. De prothese vervangt namelijk al uw kiezen en tanden. Aan de hand van geavanceerde apparatuur kunnen we het kunstgebit afstemmen op de maat van uw mond. 

Stappenplan kunstgebit

Samen met uw tandarts bepaalt u of u kunstgebit nodig heeft. Mogelijk kunt u ook slechts een deel van uw gebit laten vervangen. Zodra u deze keuze heeft genomen, gaat de tandarts aan de slag met een afdruk. Onze tandartsen zijn experts in het aanmeten en vervaardigen van protheses. We werken nauw samen met een speciaal laboratorium in Rijen. Hierdoor garanderen we u kwalitatieve protheses. Mocht er iets niet goed zijn? Dan kunnen we snel schakelen. Een kunstgebit vraagt namelijk om veel precisie. Zo kijken we goed naar uw beet door uw onder- en bovenkaak goed te registreren. U start met een ‘pasprothese’ die u kunt uitproberen. Aan de hand van uw wensen gaan we aan de slag met de best passende prothese. Bent u helemaal tevreden? Dan werken we dit uit naar een kunstgebit dat precies past bij uw mond en uw wensen. 

Wennen aan een kunstgebit

Samen met een gespecialiseerd laboratorium in Rijen zorgen we voor de beste kwaliteit en het best passende kunstgebit. Toch is het altijd even wennen. Daarom zorgen we voor professionele begeleiding in de eerste weken en geven we u handige tips over de reinigingen. Een nieuw gebit kan ervoor zorgen dat u gezicht verandert, dat u sommige klanken lastiger uit kunt spreken en dat eten wat onwennig voelt. Dit komt vaak voor in de eerste weken maar dit went vanzelf. U krijgt er met een kunstgebit een prachtig hulpmiddel voor terug. Heeft u veel pijn? Neem dan contact met ons op.

Waarom Mondzorg Rijen?

  • Eigen vakkundige tandartsen
  • Nauwe samenwerking met gespecialiseerd laboratorium in de buurt
  • Veel persoonlijke aandacht voor u
  • Moderne praktijk met kortere wachttijden
  • Mogelijkheden voor spoedbehandelingen

Inschrijven bij Mondzorg Rijen

Als u een kunstgebit wil laten aanmaten bij Mondzorg Rijen, moeten wij uw persoonsgegevens hebben. U kunt zich eenvoudig aanmelden bij onze praktijk via ons digitale inschrijfformulier. Hier kunt u ook meteen een afspraak inplannen op een dag die u goed uitkomt. Als u overstapt van tandarts, vragen wij u om uw vorige tandarts in te lichten. Vervolgens zullen wij contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Belt u toch liever? Dan kunt u contact opnemen via 0161 223 038.

 Schrijf u in bij Mondzorg Rijen