Mondzorg Rijen | Tanden bleken
Header afbeelding

Tanden bleken

Mondzorg Rijen is uw tandarts in Rijen voor uitstekende mondzorg. Goede mondverzorging is belangrijk voor uw algehele gezondheid, maar ook voor een stralende lach. Daarom bieden we naast periodieke controles ook andere behandelingen aan, waaronder het bleken van tanden. Bij Mondzorg Rijen kunt u rekenen op ons deskundig en ervaren team. Persoonlijk contact en kwaliteit staan bij ons centraal. Wij vinden het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt bij de tandarts. Qua tanden bleken bieden wij verschillende mogelijkheden aan. U bent van harte welkom in onze praktijk!

Onze behandelingen

Waarom tanden bleken?

Het bleken van tanden wordt in deze tijd steeds meer gezien als aanvulling op uw gebitsonderhoud. Toch zullen er nog vele vragen doen rijzen wanneer het over tanden bleken gaat. Wij leggen u graag uit waardoor het komt dat uw tanden verkleuren, welke opties er zijn om tanden te bleken en of tanden bleken goed is voor uw gebit. DNA is een grote factor in de kleurbepaling van uw gebit. Dit is te vergelijken met huw oog- en haarkleuren. En net zoals bij uw haren, kunnen uw tanden van kleur veranderen naarmate u ouder wordt. Wat er precies verkleurt in uw tanden is de dentine. Dit is het zachte tandbeen dat onder uw tandglazuur zit en als taak heeft om de zenuwen van uw tanden te beschermen. Het geler worden van tanden is een heel normaal proces en komt bij veel volwassen mensen voor.

Klinische studies hebben aangetoond dat de materialen die wij gebruiken voor het bleken van tanden volledig veilig zijn voor uw mondgezondheid. Onze behandeling is goed voor zowel uw tanden als uw tandvlees.

tandarts_rijen

Tanden laten bleken

Er worden verschillende whitening tandpasta’s en crèmes aangeboden om de verkleuring van tanden tegen te gaan. Echter, de verkleuring van de dentine vindt binnen in uw tand plaats en is start dus intrinsiek, waardoor deze tandpasta’s en crèmes helaas niet werken. Wel is het mogelijk om uw tanden te bleken bij mondzorgprofessionals. Bij Mondzorg Rijen bieden wij twee opties aan om tanden te bleken: een behandeling van vier uur op locatie, of een op maat gemaakt bitje dat u thuis gebruikt. Daarbij heeft u zelf in handen wanneer het gewenste resultaat is bereikt en wanneer u stopt met het bleken van de tanden. 

Het is relevant om te weten dat uw vullingen, bruggen en kronen niet mee zullen verkleuren bij het bleken van tanden. Het is daarom mogelijk dat u uw bestaande vullingen, bruggen en kronen wil laten vervangen wanneer u het verschil met uw gebleekte tanden te groot vindt.

Procedure tanden bleken

U kunt bij Mondzorg Rijen in de praktijk terecht voor een eenmalige behandeling van 4 uur, waarbij uw tanden gebleekt wordt. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een behandeling op basis van een bitje dat u ‘s nachts gebruikt gedurende een paar nachten. Belangrijk is dat wij ervan uit gaan dat uw gebit in goede staat is en regelmatig door een tandarts gecontroleerd en onderhouden is. Hieronder wordt de procedure van de tweede optie nader toegelicht:De procedure voor het tanden bleken is als volgt:

  1. Tijdens uw eerste afspraak wordt er een afdruk gemaakt van uw gebit en op basis daarvan creëren wij bitjes voor u.
  2. Een paar dagen na uw eerste afspraak zijn de gemaakte bitjes klaar voor gebruik. Tijdens een tweede afspraak polijsten wij uw gebit en leggen wij u uit hoe u de bitjes op de juiste manier gebruikt.
  3. De bitjes die gevuld zijn met gel dient u dan een aantal nachten te dragen. Wanneer nachten niet haalbaar zijn, kan het ook minstens 2 tot 4 uur per dag gedragen worden, maar dragen in de nacht wordt aangeraden.
  4. Wanneer u tevreden bent met het resultaat kunt u stoppen met het nachtelijk dragen van het bitje. U krijgt van ons fluoride mee die u eenmalig kan gebruiken als u klaar bent met het afronden van de bleeksessie.

Tijdens de behandeling dient u goed op te letten op voedingsmiddelen met veel kleurstof. Zo zijn cola, koffie, zwarte thee, rode wijn, rode kool en ketchup bijvoorbeeld voedingsmiddelen die u beter kunt vermijden in de periode van tanden bleken. Daarnaast wordt het ook afgeraden om te roken tijdens de periode van de behandeling.

Tanden bleken bij Mondzorg Rijen

We heten u van harte welkom bij Mondzorg rijen. Ons specialistisch team staat voor u klaar en helpt u graag met uw mondgezondheid. Wanneer u meer informatie wilt over het laten bleken van uw tanden kunt u contact opnemen via 0161 223 038. Ook kunt u via dit formulier een bericht achterlaten.

Inschrijven bij Mondzorg Rijen