Slechte adem
Een slechte adem is vervelend en kan een serieus sociaal probleem vormen. Om te voorkomen dat u zich onzeker voelt over uw adem, kunt u zelf enkele dingen proberen. Dat bespreken we in deze blog. Werkt dit niet? Dan bent u van harte welkom in onze praktijk zodat wij kunnen kijken of dit ligt aan de gezondheid van uw gebit. Zo kunt u bijvoorbeeld een ontsteking in uw gebit hebben.
Waar komt een slechte adem vandaan?
Vaak zijn bacteriën in uw gebit de oorzaak van een slechte adem. Zij zetten namelijk etensresten om in gassen, zoals zwavel. Als deze bacteriën zich verstoppen in uw gebit, zoals onder een kroon of kunstgebit, kan dit voor een slechte adem zorgen. Daarom is het belangrijk om uw hele gebit te poetsen. Doe dit twee keer per dag (en poets uw tong) met fluoridetandpasta. Lees hier onze tips voor tanden poetsen.
Merkt u dat u toch een slechte adem heeft ondanks dat u goed uw tanden poetst? Maak dan een afspraak met een van onze tandartsen. Zij kunnen grondig onderzoek doen naar de oorzaak. Zo weet u direct wat er aan de hand is. Heeft u ook gevoelige tanden? Neem dan direct contact met ons op. Mogelijk is er een ontsteking en is er spoed.
Tips tegen een slechte adem
U kunt zelf aan de slag om uw slechte adem te voorkomen met de volgende tips:
- Poets 2 keer per dag je tanden en tong met fluoridetandpasta.
- Flos uw tanden.
- Behandel een slechte adem met mondspoeling. Let op dat hier niet te veel alcohol in zit waarmee u uw mondslijmvlies kunt uitdrogen.
- Drink genoeg water (zo’n anderhalf tot twee liter per dag)
- Stop met roken.
- Stop met overmatig alcoholgebruik.
- Kauw op (suikervrije) kauwgum.
- Ga twee keer per jaar naar de tandarts en mondhygiënist.
- Eet geen knoflook, ui en andere geurende voeding.
Persoonlijk advies van Mondzorg Rijen
Heeft u liever persoonlijk advies van onze tandartsen? Plan een consult in door contact met ons op te nemen. Onze vakkundige tandartsen zullen een grondig onderzoek verrichten. Blijkt er een gebitsprobleem? Dan plannen we snel een afspraak om dit te behandelen. Anders verwijzen we u vaak door naar de huisarts.